• Bezorgt in meerdere landen
Aqua Sub IconAqua Sub (4.0 / 5)
  • 0
  • Je winkelwagen is nog leeg

    Op zoek naar wat leuks?

    0
curve image
curve image

Waarom wij zijn gestart met ons onderzoek

Het ondervinden van een lichamelijke en/of verstandelijke beperking kan een ingrijpende gebeurtenis zijn. Niet alleen heeft de beperking invloed op het fysieke welzijn van onze bijzondere duikers, maar ook op zijn geestelijke gezondheid. Hoewel er verschillende therapieën zijn, afhankelijk van het type beperking, leren steeds meer mensen van de vele voordelen die duiken kan bieden voor diegenen die aan beperkingen lijden.

Duiken biedt een unieke omgeving met veel therapeutische kenmerken die eenvoudigweg niet kunnen worden gerepliceerd op het vaste land. Ten eerste kan de gewichtloosheid van onderwater eventuele fysieke pijn kenmerken verlichten en kunnen onze bijzondere duikers op een comfortabelere manier lichaamsactiviteiten uitvoeren. Geestelijke en emotionele voordelen zijn er ook – het is een plek waar onze bijzondere duikers zich kunnen concentreren, meer controle hebben over hun eigen lichaam en een gevoel van voldoening ervaren.

De voordelen uit een sociaal perspectief

Duiken heeft ook voordelen vanuit een sociaal perspectief. Te vaak kunnen mensen met een beperking zichzelf isoleren als ze nieuwe uitdagingen in het leven aangaan. Het kan moeilijk zijn om te socialiseren met vrienden, familie, persoonlijke begeleiders en in de samenleving. Vooral in het begin, wanneer er een diagnose word gesteld. Duiken wordt altijd gedaan met een “buddy” – een instructeur of therapeut, en soms zelfs in groepen. Dit stimuleert sociale communicatie en verbinding met anderen.

Of een persoon gewond is geraakt door een ongeval, als gevolg van ziekte, of een veteraan van oorlog is, duiken kan helpen – en studies kunnen hiernaar wijzen.

Waar staat Aqua Sub nu?

Op dit moment is Aqua Sub in samenwerking met verschillende zorginstellingen bezig met een pilot om duiktherapie verder te ontwikkelen. Als eerste professionele organisatie leveren wij een waardevol team van therapeuten en instructeurs aan om onze bijzondere duikers de kans te geven om zichzelf verder te ontwikkelen.

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar: https://aquasub.nl/therapie-zorg/

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op jouw bestelling!

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}